Vi 3D printer alle ordrer "on demand" - Det er smart for vores forretning, kræver ikke et stort lager og godt for miljøet.

Bij weshape geloven we in duurzaamheid en efficiëntie in ons bedrijfsmodel. Daarom hebben we een "on demand" productiemethode geïmplementeerd, waarbij we alle bestellingen naar behoefte 3D printen. Hierdoor hoeven we geen grote voorraden aan te houden en is het tegelijkertijd een milieuvriendelijkere manier van produceren.

Wat is 3D-printen?

3D-printen is een technologie die de productie van driedimensionale objecten uit digitale bestanden mogelijk maakt. Het werkt door het object laag voor laag op te bouwen met behulp van een 3D-printer die plastic of andere materialen smelt en extrudeert.

Wat zijn de voordelen van 3D-printen?

3D-printen heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele productiemethoden. Allereerst is het een zeer flexibele en veelzijdige methode waarmee unieke en complexe vormen kunnen worden geproduceerd die met traditionele productiemethoden niet kunnen worden bereikt. Bovendien kan 3D-printen lokaal en on-demand worden gedaan, waardoor transportkosten en CO2-uitstoot kunnen worden verminderd.

Hoe werkt "on demand" productie?

"on demand" productie betekent dat we onze goederen pas produceren als een klant ze bestelt. Zodra een bestelling is geplaatst, printen we het product op een 3D-printer en sturen we het rechtstreeks naar de klant. Op deze manier kunnen we voorkomen dat we grote voorraden hebben, waardoor we onze kosten verlagen en afval minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van "on demand" productie?

Het grootste voordeel van "on demand" produceren is dat we alleen de goederen produceren die daadwerkelijk besteld zijn. Dit betekent dat we grote voorraden kunnen vermijden, waardoor we de financiële kosten en milieuverspilling vermijden die gepaard gaan met het opslaan en hanteren van grote hoeveelheden afgewerkte producten. Daarnaast kunnen we bestellingen snel produceren en verzenden, waardoor onze klanten sneller hun goederen kunnen ontvangen.

Hoe kan "on demand" productie het milieu helpen?

Productie op aanvraag kan het milieu op verschillende manieren helpen. Ten eerste kan het afval en overproductie verminderen, een belangrijke bron van afval en CO2-uitstoot. Bovendien kan het transportkosten en CO2-uitstoot verminderen, omdat de goederen dichter bij de klant worden geproduceerd en niet over lange afstanden hoeven te worden vervoerd.