Processen ved nybyggeri og hvordan 3D printning kan hjælpe dig

Het bouwproces van een nieuw gebouw kan ingewikkeld zijn, er zijn veel stappen die moeten worden doorlopen en veel beslissingen moeten worden genomen. We hebben iets geschreven over het typische proces van een nieuw gebouw en hoe we u kunnen helpen met enkele individuele stappen.

Bovenstaande is geen exacte weergave van het bouwproces, aangezien het ook per type woningbouwbedrijf kan verschillen, maar het geeft je wel een goed beeld van wat je doorgaans moet doorstaan bij een nieuwbouw. De bouwbedrijven kunnen hun specifieke proces beter omschrijven, zo hebben hybel en milton beide hun processen beschreven op hun website.

1. De droom van een nieuw huis

De allereerste stap is het starten van de droom van een nieuw huis. Hier begin je typisch beurswoningen te bekijken, een mening te vormen over de verschillende bouwbedrijven en rond te kijken naar een kavel.

In deze fase doe je veel inspiratie op en krijg je de eerste ideeën voor wat er in je nieuwe huis moet komen.

2. De economie

Vervolgens komen de meer praktische vragen, waarbij je b.v. moet met de bank praten over uw budget. Hier begin je langzaam een beter gevoel te krijgen voor wat realistisch is. Het is een goed idee om te beginnen met het prioriteren van iemands wensen, aangezien het helaas zelden mogelijk zal zijn om ze allemaal in vervulling te laten gaan.

3. Selectie bouwbedrijf

Vervolgens moet u bedenken met welk bouwbedrijf u wilt bouwen. Meestal is het een goed idee om met meerdere bouwbedrijven te praten. Je krijgt hierdoor zowel inspiratie als kunt de voor-/nadelen hiertussen beter inschatten.

4. Het algemene kader van de woning wordt bepaald

Als onderdeel van de dialoog met verschillende bouwbedrijven, maak je meestal je plattegrond op. Bij het kiezen van een bouwbedrijf en plattegrond, zal er meestal een contract moeten worden ondertekend. Hierbij kan het een idee zijn om een advocaat en/of een bouwkundige in te schakelen. Deze kunnen ervoor zorgen dat het contract alle noodzakelijke elementen bevat. Een bouwkundige kan ook betrokken zijn bij het bouwproces zelf en ervoor zorgen dat uw woning voldoet aan diverse technische eisen.

Als u zich uw toekomstige woning beter wilt voorstellen, kunnen we een 3D-versie van uw plattegrond voor u afdrukken. Dit kun je natuurlijk ook voor de boeg hebben als het hele proces achter de rug is.

5. Materiaalkeuze

Als de plattegrond klaar is (en je hebt een bouwvergunning), moet je meestal beslissen welke materialen je in je huis wilt hebben. Dat betekent dat je nu besprekingen moet voeren met verschillende onderaannemers zoals een elektricien en een keukenbedrijf.

6. Het huis wordt gebouwd

Nu wordt het huis gebouwd en kun je het bouwproces zelf gaan volgen. Zoals gezegd kan het een idee zijn om een bouwkundige in te schakelen die toezicht houdt op de technische aspecten van het bouwproces.

Het bouwproces zelf varieert sterk met de keuze van het bouwbedrijf. Zo overhandigen sommige bouwbedrijven een bouwsleutel zodat je het hele bouwproces kunt volgen, andere niet.

7. Beoordeel wanneer het huis klaar is

Wanneer de woning bijna klaar is, heb je meestal ongeveer 2 weken voor de verwachte oplevering een zogenaamde vooroplevering. Hier wordt de woning geïnspecteerd op gebreken en gebreken. Hetzelfde gebeurt met de daadwerkelijke levering.

Daarnaast wordt een 1-jaarlijkse (en eventueel ook een 5-jaarlijkse) toetsing gehouden voor zogenaamde "verborgen gebreken en tekortkomingen". Dit zijn dingen die je niet kunt zien bij de daadwerkelijke levering, zoals b.v. scheuren in de verf zetten die meestal na een paar maanden verschijnen.

U kunt natuurlijk ook een plattegrond in 3D krijgen als alles achter de rug is, als u graag een aandenken en een uniek decoratief object wilt hebben.