Mand trykker på skærm for personalisering

Er is een algemene toename in de vraag naar gepersonaliseerde producten voor de individuele klant. In een onderzoek van Deloitte ontdekten ze dat meer dan 50% van de potentiële klanten in bepaalde categorieën geïnteresseerd was in een gepersonaliseerd product of dienst.

Verschillende industrieën zijn gedurende een langere periode meer opgeschoven naar een productie waarbij de individuele klant de mogelijkheid heeft gehad om delen van het product dat hij/zij heeft gekocht te bestempelen en te ontwerpen. Het zijn echter meestal duurdere producten zoals auto's, waar je verschillende dingen kunt kiezen en zelf de kleur kunt kiezen.

Het is moeilijk om het uit te breiden naar goedkopere producten, omdat bij de traditionele productie van producten in plastic bijvoorbeeld een mal is gebruikt. Voor een wijziging van het product was een nieuwe mal nodig, die duur was om te vervaardigen.

3D-printen opent echter volledig nieuwe mogelijkheden om producten voor de individuele klant te personaliseren.

Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Kleur
    • Het is eigenlijk alleen de verbeelding die hier grenzen aan stelt, want plastic kun je in veel verschillende kleuren kopen.
  • Maat
    • Met 3D-printen kun je tot op zekere hoogte variëren in de grootte van wat er wordt geproduceerd, maar je wordt beperkt door de grootte van de printplaat van de printer.
  • Teksten/gravures
  • Plattegronden
  • figuren/modellen
    • Het wordt ook veel gebruikt om figuren te maken met behulp van 3D-printen, omdat u uw zeer speciale (meestal digitale) figuur gemakkelijk in een fysieke afdruk kunt krijgen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld heroforge gebruiken.

3D-printen is nog een relatief nieuwe technologie, maar er wordt veel in de technologie geïnvesteerd en dit betekent dat de technologie zich razendsnel ontwikkelt.Dit betekent dat massaproductie van gepersonaliseerde producten dichterbij is dan ooit en kan betekenen dat u meer kunt gemakkelijk precies krijgen wat u mist.

U kunt beginnen met het bekijken van onze producten op deze pagina.