Kæmper din robotplæneklipper med skråninger?

Een goed onderhouden gazon is de trots van elke tuinier, maar het onderhouden van je gazon kan een uitdaging zijn als je tuin hellingen heeft. Dat is waar een robotmaaier voor hellingen van pas komt. Kan uw robotmaaier de steilere delen van uw tuin aan? Als je robotmaaier moeite heeft met hellingen, is het misschien tijd om een upgrade of een nieuw model te overwegen.

Waar moet je op letten als het gaat om robotmaaiers en hellingen?

Het is belangrijk om de juiste robotmaaier te kiezen die hellingen aankan. Als je gazon een helling tot 45 graden heeft, moet je misschien investeren in een geavanceerder of speciaal uitgerust model. Als de robot op hellingen gaat maaien, zorg er dan voor dat het model dat je kiest voor dit doel gebouwd is en niet zomaar ontspoort.

Veroorzaken natte hellingen problemen voor je robotmaaier?

Een extra element om te overwegen is hoe je robotmaaier omgaat met nat gras, vooral op hellingen. Ochtenddauw en regen kunnen het gras glad maken en een extra uitdaging vormen voor robotmaaiers. Dit kan het moeilijker maken voor de machine om hellingen op te rijden en hij kan ook de neiging hebben om naar lager gelegen gebieden te trekken, gewoon omdat hij voelt dat hij begint uit te glijden.

Terreinwielen kunnen de oplossing zijn voor uw robotmaaier

Eén manier om de prestaties van je robotmaaier op hellingen te verbeteren, is door hem uit te rusten met speciale terreinwielen. Deze wielen zijn ontworpen om de grip en stabiliteit te verbeteren en kunnen cruciaal zijn om ervoor te zorgen dat je robot geen tractie verliest op natte en hellende oppervlakken. Bij WeShape vind je terreinwielen voor de Redback E24-serie, die speciaal ontworpen zijn voor robotmaaiers die in moeilijke terreinomstandigheden werken.

Voor Husqvarna Automower 105 eigenaren is er ook hulp met speciaal ontworpen terreinwielen die zorgen voor een betere rit op hellingen. Als u een Bosch Indego-model hebt, zijn er eveneens aangepaste terreinwielen beschikbaar om de maaiprestaties en stabiliteit van uw robotmaaier op hellingen en nat terrein te verbeteren..

Moet u uw robotmaaier upgraden voor uitdagingen op hellingen?

Wanneer u een nieuwe robotmaaier moet kiezen of uw huidige moet upgraden, is het belangrijk om rekening te houden met uw tuin. Misschien heb je een model nodig dat meerdere zones aankan of een model dat lichter is en dus minder snel van een helling glijdt. Vergeet niet dat investeren in de juiste robotmaaier met de juiste terreinwielen het verschil kan maken als je een net en gelijkmatig gazon wilt - zelfs op de uitdagende delen van je tuin.

Conclusie

Een helling in uw tuin zou geen obstakel moeten zijn om te genieten van een mooi gemaaid gazon. Met de juiste uitrusting kan uw robotmaaier zelfs het moeilijkste terrein aan. Door te upgraden naar terreinwielen kunt u ervoor zorgen dat uw robotmaaier optimaal presteert en uw gazon in topvorm houdt - ongeacht de helling. Begin met het verkennen van de beschikbare terreinwielen op WeShape om vandaag nog de perfecte oplossing voor uw maaier te vinden.